Xat

10 d’oct. 2008

Normativa definitiva

1.Les plantilles
Per configurar un equip es decidirà en modalitat “draft”. Es farà durant la reunió de configuració de plantilles.

Els equips hauran d'estar formats per 18 jugadors, seguint aquestes condicions:
-2 porters
-6 defenses
-6 migcampistes
-4 davanters
La demarcació de cada jugador ve donada al web de la lliga (www.lfp.es), i mana aquella llista, encara que els participants no considerin que aquella és la ubicació del jugador (Exemple: Gudjohnsen es considera davanter, perquè així ho siu el web de la LFP). Si el web de la LFP re-ubiqués un jugador, seguiria comptant la llista impresa que va sortir al primer dia.

Hi haurà penjades al bar llistes amb totes les plantilles de la competició, i la federació tindrà un duplicat amb les plantilles per poder comprovar que tots els jugadors aliniats formin part de la plantilla.

El Draft
Hi haurà un ordre d'elecció a l’inici del draft, i a partir d’aquell moment cada jugador anirà configurant-se la plantilla, amb total llibertat per elegir jugadors de diferents demarcaciona. És a dir, no hi haurà dues rondes de porters, sis de defenses, etc. Es farà un ordre de draft i s’anirà seguint. Exemple: Equip1: Messi / Equip2: Casillas / Equip3: Van Nistelrooy / Equip4: Iniesta ...i així successivament dins a fer 18 voltes per completar totes les plantilles.
Per aquesta raó, és important que el dia del draft, els participants tinguin feta una llista de prioritats més llarga del compte.

2.Els “onzes”
Les aliniacions hauran de tenir, evidentment, 11 jugadors. D'entre aquests onze jugadors, hi haurà d'haver una sèrie de condicionants per línies:
1 porter
Defenses: entre 3 i 5
Migcampistesentre 3 i 5
Davanters: entre 1 i 3
D'aquesta manera, hi ha sis tàctiques possibles: 3-5-2, 3-4-3, 4-3-3, 4-5-1, 5-4-1 i 5-3-2. Els participants poden adaptar les plantilles i canviar els jugadors que considerin que estan més en forma, o bé fer descansar els qui estiguin lesionats o sancionats.

No es considerarà il•legal aliniar més de tres extracomunitaris. El fet que un jugador no tingui un passaport europeu no té cap mena de validesa en aquesta edició de la Lliga Stop Coaches.

3.Les jornades
Per elaborar l'equip de cada jornada, es podrà fer al Bar Stop durant tota la setmana. El límit serà divendres (tema per acordar).
Per presentar l'equip, els jugadors hauran d'omplir una butlleta que hi haurà a la seva disposició al bar, i deixar la fitxa on ja s'haurà acordat prèviament. Evidentment, la participació en cadascuna de les jornades tindrà un cost, que serà de 5 €.

4.Els premis
Hi haurà premis setmanals i premis totals. Els premis setmanals seran per als tres primers classificats.

Premis
Setmanal Total (a final de temporada)
1. 15 € 1. *200 €
2. 10 € 2. *100
3. 5 € 3. *60
... 0 € ... 0 €

*Els premis finals seran superiors a aquests en cas que la recaptació per fitxatges sigui superior a 480 € (Comptem que amb una mitjana de 2,5 € per jugador, la federació guanya 450 €, 360 dels quals van per premis).

Es podrà pagar l’equip a terminis o amb un límit de fins a tres mesos sense interessos, per si hi ha gent que no vol pagar-ho tot de cop.

L'entrega dels premis finals es farà en un gran sopar de Gala amb un record per tots els participants i gresca i xerinola.

5.La puntuació
És el canvi més important, a partir d'aquesta nova edició la puntuació serà tipus “Fórmula 1”. No hi haurà enfrontaments entre dos equips. Tothom jugarà contra tothom, i hi haurà una classificació de cada jornada.
El que sí que es manté és la puntuació individual, que va del zero al cinc. Cada jugador puntua el que li dóna el diari “Mundo Deportivo” (on es donen entre 0 i 4 estrelles). Enguany no hi ha equip de la jornada, per tant, mai s’arriba a una puntuació de cinc estrelles.

Per aquest fet, les puntuacions es faran l'endemà de la darrera jornada de lliga (és a dir, en la majoria dels casos, dilluns al matí). La classificació definitiva de la jornada i la general de la lliga estaran a disposició dels participants el mateix dilluns.

Puntuació tipus Fórmula1
És la forma de puntuació que donarà més emoció a la lliga fins el darrer dia. En l'etapa anterior s'havien despenjat equips a la primera de canvi i això no passarà amb aquest tipus de puntuació. D'aquesta manera es premien les bones puntuacions individuals.
Els equips formaran amb les seves puntuacions setmanals una classificació. Es repartiran punts del 10 a l'1 pels classificats En cas d'empat, els equips reculen posició i puntuació fins a la menor. En cas de tenir premi, es repartirà les quantitats que corresponen a aquelles caselles equitativament. Un exemple: en aquest cas han quedat empatats en "segon" lloc dos equips. Els seus premis sumen 15 €, que es reparteixen equitativament (7,5 € + 7,5 €) .

Un exemple:



Posició
Equip Puntuació Premi
1 Dream Team Mix 10 punts 15 €
3 Capello’s i Barça Toons 8 punts 7,5 €
4 CE Glamour 7 punts 0 €
5 A Patir... 6 punts 0 €
6 Non Stop 5 punts 0 €
7 Jaume FC 4 punts 0 €
8 Els Galàctics 3 punts 0 €
9 Emoció ‘04 2 punts 0 €
10 CF Callús 1 punts 0 €


6.Mercat i propietat de jugadors
El mercat serà obert durant tota la temporada. La Federació no entrarà ni sortirà en la manera com es facin les operacions. Només hi ha unes condicions mínimes, i dos tipus d'operacions:
Compra-venda: Dos equips es posen d'acord, l'un per comprar, i l'altre per vendre un jugador. L'equip venedor es quedarà amb un jugador menys, i n'agafarà un que estigui lliure a la llista.
Permuta: Dos equips s'intercanvien jugadors. En aquesta operació, la Federació no té per què saber si algú ha pagat a l'altre.

Moviment de jugadors: Cada moviment de jugadors s'haurà de pagar a la Federació, amb el preu simbòlic d'un euro. Fins al moment que es pagui l'euro, no es considerarà que aquell jugador ha canviat de mans o equip. El motiu d'aquest pagament és, per una banda, la notificació clara de la operació, i per l'altra, una aportació per la feina que la federació té en la posta a punt de les "fitxes", una novetat que s'explica a conti.

7.La Federació de la Lliga Stop Coaches (FLSC)
Aquesta és una altra de les diferències que hi haurà envers la darrera edició. Enguany el pes de la Federació caurà en una sola persona, que no serà participant de la lliga, i es lucrarà per fer aquesta feina. Abans de començar a jugar, els participants s'hauran d'avenir a signar un contracte per estar d’acord amb aquestes normes.

8. Internet
A internet es notificaran les classificacions de jornada i generals cada setmana, així com els fitxatges que hi hagi.